Personal bokstraining

Boksen

Als je overweegt om een keer wat nieuws te proberen, iets wat je nog nooit gedaan hebt, dan kan boksen wel is je nieuwe beste vriend worden. Contactsporten zijn een geweldige optie om in vorm te komen of om een andere sport mee aan te vullen. Het is leuk, ze helpen je stress en angst te beheersen en je algehele gezondheid te verbeteren. Maar wat moet je weten als je met een personal boks training wil beginnen? 

 

De voordelen van personal boks training 

De voordelen die je krijgt van een personal boks training, dit geldt ook voor beginnende boksers, zijn dat het een fantastische manier is om op een leuke, afwisselende manier in vorm te raken. Of we nu nieuw zijn in de sportwereld of als we eerder een totaal andere sport hebben beoefend, of ze nu wel of niet iets te maken hebben met contactsporten. Door te boksen zul je niet alleen de spieren in de armen en schouders verbeteren, dankzij de stoten tijdens de training, ook zullen we onze buikspieren trainen, want alle stoten beginnen en eindigen in onze centrale zone, aldus de buikspieren.   

 

Wat doe je in een boks les?  

Nee, je hoeft niet direct de ring in om te sparren tegen een van je klasgenoten. Voordat je gaat sparren met een tegenstander moet je eerst veel leren. De lessen beginnen met een warming-up, waar vaak gebruikt wordt gemaakt van een springtouw. In de lessen zullen technieken aan bod komen, want je moet natuurlijk weten hoe je moet stoten en verdedigen. De techniek van het boksen is erg belangrijk om slagen effectief te maken en om letsel te voorkomen. Door een personal boks training krijg je al die dingen heel duidelijk uitgelegd. De technieken worden alleen of met de trainer geoefend met verschillende snelheden en in verschillende volgorde.  

 

Zelfverdediging 

De verdediging is ook een zeer belangrijk onderdeel van boksen. Je moet namelijk niet alleen weten hoe je moet slaan, maar het is ook essentieel om te weten hoe je jezelf moet bedekken en hoe je de slagen moet ontwijken, om zo min mogelijk ´schade´ op te lopen. Vaak wordt er ook een tijd besteed aan schaduwboksen, dit helpt je om je techniek te verbeteren en je voetenwerk te trainen. Het is namelijk erg belangrijk dat je weet hoe je je moet verplaatsen. De training wordt afgesloten met een cool down, om geleidelijk weer tot rust te komen. Zoals je ziet is het een afwisselende en leuke training, probeer het eens!  

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *