Hoe verwen je jezelf in tijden van quarantaine?

Thuisbezorgdbloemen

In quarantaine is het lastig om lief voor jezelf te zijn. Waarschijnlijk ben je juist een beetje streng voor jezelf, omdat je heel erg graag wil dat je leven blijft zoals het is. Helaas is dat niet mogelijk. We moeten ons aanpassen aan de omstandigheden. Hoe ga je dan je dagen thuis doorbrengen zonder dat je je heel somber voelt. Dat doe je ook door jezelf te verwennen. Lees hier wat je kan doen om jezelf te verwennen in tijden van quarantaine.

#1 Bloemen laten bezorgen

Via Bloemen bezorgen Den Haag kun je verse bloemen aan huis laten bezorgen. In deze tijden is dat hartstikke fijn. Aangezien je veel thuis zit kan je woonkamer of eettafel een fleurige oppepper gebruiken. En dat geldt natuurlijk ook voor jezelf. Bloemen ruiken lekker en geven zuurstof. Sommige kleuren en geuren hebben zelfs een positieve werking op je gemoedstoestand. Bestellen dus die bos! We kunnen bloemen bezorgen vandaag al regelen

#2 Dagje spa in je eigen badkamer

Alle salons zijn helaas dicht en je favoriete sauna is natuurlijk ook gesloten. Daarom moet je innovatief zijn om jezelf in de watten te leggen. Een kleine tip: tover je badkamer om tot een mini-spa. Haal lekkere scrubs en crèmes in huis. Doe een maskertje in je haar en op je gezicht. Zet je telefoon uit en laat niemand je storen. Neem een lang bad of een douche met wisselende temperaturen. Zo blijf je fris en fruitig terwijl je thuis zit.

#3 Volg een online cursus

Door deze toestand gaat echt iedereen online. Het maakt niet uit om welke cursus het gaat. Dansscholen, taalcursussen, bootcamp clubs en coaching trajecten: werkelijk alles gaat nu via Zoom, Whatsapp Video of Skype. Vaak doen docenten dat nu tegen een verlaagd tarief. Dat geldt dus ook voor die ene cursus die je net iets te duur vond of die eigenlijk te ver weg is.

#4 Iets lekkers bakken (en zelf opeten)

Je mag nu ook lekker de tijd nemen om iets te bakken of te koken. Kijk je er al lange tijd naar uit om een taart te bakken. Dit is je moment. Dat is natuurlijk lekker voor jou en je huisgenoten. Als je alleen woont mag je alles voor jezelf houden. Delen mag maar het hoeft niet.

#5 Een lange wandeling maken

Na een aantal weken komen de muren op je af. Dwing jezelf af en toe naar buiten te gaan om lekker een wandeling te maken. Dan ben je ook gelijk in beweging en dat is wel nodig aangezien de sportscholen ook dicht zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *