Ga EMS training volgen

  EMS training

De afkorting EMS staat voor elektro musculaire stimulatie, ook wel spierstimulatie genoemd. EMS training is een trainingsprogramma waarbij de spieren worden gestimuleerd en versterkt door middel van elektroden welke in een speciaal pak zijn verwerkt. De kracht die wordt uitgestraald door deze elektroden kunnen met behulp van een extern EMS trainingsapparaat worden ingesteld. Wanneer je pas begint met EMS training zullen deze impulsen minder krachtig en van kortere duur zijn, dan wanneer je al meer ervaring hebt met EMS training. Wanneer je graag je conditie wil verbeteren, je spierkracht op wil bouwen of graag af wil vallen kun je diverse trainingsprogramma’s volgen. Je kunt gaan hardlopen, sporten in de sportschool etc. Ook kun je kiezen voor een effectieve trainingsmethode die relatief weinig tijd in beslag neemt. Zo kun je bijvoorbeeld EMS training gaan volgen.

Wat houdt EMS training in?

EMS training is een effectieve trainingsvorm voor het hele lichaam. Door het volgen van EMS training worden spiergroepen getraind met behulp van weerstand. Deze weerstand wordt geboden door middel van elektroden die verwerkt zitten in het pak wat je draagt tijdens deze training. Spieren worden tijdens het sporten getraind door ze aan te spannen en vervolgens weer te ontspannen. Echter is het effect bij het volgen van EMS training groter. Dit komt doordat de spieren meer geactiveerd worden doordat er gebruik gemaakt wordt van elektroden. Door het volgen van EMS training wordt het uithoudingsvermogen op een positieve manier beïnvloedt en ervaar je meer vitaliteit. Tevens neemt het volgen van EMS training minder tijd in beslag dan bijvoorbeeld sporten in de sportschool. Een gemiddelde EMS training duurt ongeveer 20 minuten. Wanneer je gaat sporten in de sportschool ben je al snel een aantal uur aan het trainen. Door het volgen van EMS training is er dus meer tijd over voor andere hobby’s.

De voordelen van EMS training

EMS training heeft veel voordelen. Naast dat het goed is dat de spieren in het lichaam getraind worden, is EMS training ook een effectieve trainingsmethode wanneer je graag wilt afvallen. Door de impulsen die worden afgegeven door de elektroden worden calorieën snel verbrandt en kun je op een eenvoudige manier gewicht verliezen. Ook is EMS training niet belastend voor de gewrichten. Dit in tegenstelling tot sporten in de sportschool bijvoorbeeld. EMS training kan om deze reden ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van een revalidatieproces. Wanneer je last hebt van gewrichtsklachten en toch graag wil bewegen, is EMS training een goede oplossing. Op het moment dat je gaat starten met EMS training zal er een korte intake plaatsvinden. Dit omdat je met bepaalde gezondheidsproblemen EMS training niet kan volgen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan epilepsie, hart- en vaatziekten etc. Ook zwangere vrouwen mogen de EMS training niet volgen. Dit omdat de impulsen die afgegeven worden invloed kunnen hebben op de groei van de baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *