Wikkelmachine voor optimale productie

Wikkelmachine

Een wikkelmachine of palletwikkkelaar maken het makkelijk om pallets in rekfolie te wikkelen. Met de juiste rekfolie in combinatie met een goede wikkelmachine, is het werk binnen enkele minuten gedaan. Zelfs klussen die enkele dagen kunnen duren, is geen probleem meer wanneer jij in jouw bedrijf zo een wikkelmachine hebt staan.

Het werk op het transport en verpakkingsafdeling zal veel efficiƫnter geschieden met zo een wikkelmachine. Zo een machine helpt daarnaast ook met het besparen van kostbare tijd bij het omwikkelen van pallets.

Verschillende uitvoeringen

Een wikkelmachine voor rekfolie bestaat uit drie verschillende uitvoeringen. Voor de bedrijven die niet veel te verwerken hebben is de mobiele palletwikkelaar een goede uitkomst. Met de halfautomatische wikkelmachine kun je per dag 75 pallets met een maximaal gewicht van 1500 kilogram per dag verwerken. Voor de bedrijven die meer verwerkingswerkzaamheden verrichten is de gesofisticeerde palletwikkelaar het beste. Hiermee kun je als bedrijf tot wel 250 pallets per dag verwerken. Dit model is voorzien van verschillende technische snufjes zoals een mechanische rem en een voorrek systeem.

Bekende fabrikant

Als koper gaat de voorkeur er meestal uit naar een fabrikant die al tientallen jaren palletwikkelaars gebouwd, ontworpen en getest heeft. Zulke bedrijven maken meestal machines van zeer hoge kwaliteit. Een soort gelijk bedrijf is Jorni Machines & Parts International. Dit handels- en productiebedrijf werd in 1993 opgericht, met toen als doel het leveren van services voor de wikkelindustrie.

Betrouwbare leverancier

Ga, op zoek naar een machine die door een betrouwbare leverancier verkocht wordt, die je daarnaast ook service, ondersteuning kan bieden. Er zijn wikkelmachines die veel elektronische snufjes hebben, een bedrijf die jou hierover kan scholen is een enorm pluspunt. Wanneer jij ervoor kiest om jouw palletwikkelaar bij Jorni Machines & Parts International te kopen, kun je daar altijd onderdelen voor jouw machine. Zodra er een nieuwe machine komt, kun je bij de distributeur terecht voor het opstarten, technische informatie en hulp.

Veiligheid

Het is natuurlijk belangrijk dat de werknemers veilig zijn tijdens hun werkzaamheden. Koop daarom een machine die aan alle veiligheidseisen voldoet. Zo voorkom je dat er ongelukken kunnen gebeuren op de werkvloer. Enkele dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wikkelmachine zijn:

  • Volledige omsluiting van alle draden motoren.
  • De folieleversystemen van de rollen zijn volledig afgeschermd.
  • De oppervlakte van de lading past volledig binnen de omtrek van het draaiplateau zonder uit te steken.

Deze functies zijn speciaal ontworpen ter bescherming van de operator en het reduceren van het krijgen ongelukken op de werkplek.

Het toepassen van de juiste aankoopstrategie en aandacht besteden aan details kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf de juiste wikkelmachine heeft, welke voor zo goed mogelijke productie zal zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *