Verloskundigenpraktijk Pendrecht

Verloskundige

Zwanger zijn is voor velen een feestje. Voor sommigen is het zwaar. Hoe je ook in je zwangerschap staat, of het gepland of ongepland, gewenst of ongewenst is, het is altijd fijn dat je professionals om je heen hebt staan die je begeleiden gedurende je zwangerschap, bevalling en kraamweek. Professionals die weten waar je als zwangere mee kunt worstelen, waar je je zorgen over kunt maken en die ook vooral weten hoe ze die zorgen (deels) weg kunnen nemen. Woon je in de Rotterdamse wijk Pendrecht en ben je op zoek naar een verloskundigenpraktijk in Pendrecht? Dan zit je hier goed.

Wat doet een verloskundige?

Een verloskundige staat je bij gedurende je zwangerschap. Hij of zij (meestal een zij) voert de nodige zwangerschapscontroles bij je uit, doet in- of uitwendige echo’s om te kijken hoe het met de groei en de gezondheid van je ongeboren kindje is en maakt samen met jou een bevallingsplan. Daarin staan altijd jouw wensen en angsten voorop. Een verloskundige zal nooit voor jou bepalen hoe jij moet gaan bevallen. Of je nou thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen, op een baarkruk of in bad, zittend, liggend of misschien wel in een heel andere houding, dat is allemaal aan jezelf. Ze kan er uiteraard wel over adviseren, vanuit de vaak al jarenlange ervaring die zij heeft met vrouwen in het kraambed. Een verloskundige heeft ook als taak om je bij eventuele problemen in de zwangerschap door te verwijzen naar andere zorgprofessionals. Dat kan gaan om lichamelijke problemen, maar ook zeker bij geestelijke problemen.

De bevalling

Als het tijd is om te gaan bevallen zal een verloskundige je daarin bijstaan. Hierbij houdt ze nauwlettend de gezondheid van jou en je kindje in de gaten. Is er reden om medisch in te grijpen? Dan zal ze dat zelf doen, of ervoor zorgen dat er een ambulance je op komt halen. Tijdens de bevalling kan een verloskundige je coachen of juist een rol op de achtergrond innemen. Dit voelt ze vaak als vanzelf aan, wat bij jou gewenst is. Eenmaal bevallen voert ze bij je pasgeboren baby de nodige controles uit. Ook jij als kraamvrouw wordt door haar nauwlettend in de gaten gehouden, totdat ze uiteindelijk de zorg overdraagt aan de kraamverzorgster.

Ten slotte

Gedurende de kraamweek houdt de verloskundige nog een vinger aan de pols wat betreft je kindje en jezelf. Ze geeft waar nodig tips en voert waar nodig controles uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *