Optimale bescherming tegen inbraak met keurmerk sloten

keurmerk sloten

Beveiligen tegen inbraak kun je op allerlei manieren doen, maar een van de eerste stappen is het aanschaffen en installeren van goede sloten. Helaas zijn niet alle sloten die verkrijgbaar zijn voor consumenten altijd even betrouwbaar. Een goede manier om een miskoop te voorkomen is het letten op het eventuele keurmerk van de sloten van jouw keuze.

SKG-keurmerk sloten

Om duidelijkheid te scheppen in het grote aanbod aan sloten heeft de Stichting Kwaliteit Gevelbouw een speciaal keurmerk in het leven geroepen. Deze onafhankelijke organisatie test allerhande sloten en onderzoekt hoe gemakkelijk ze open gebroken kunnen worden door criminelen. De resultaten hiervan worden vertaald in een score en beloond met een aantal sterren. Hoe meer sterren een keurmerk slot heeft, des te beter deze presteerde in de uitgebreide tests van de SKG.

In het beoordelingssysteem van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw kunnen keurmerk sloten twee of drie sterren verdienen. Daarbij is het belangrijk om je te realiseren dat keurmerk sloten met twee sterren, weliswaar beter presteren dan keurmerkloze sloten, maar niet de volledige bescherming bieden tegen de meest populaire methodes die op dit moment gebruikt worden door inbrekers. Een goed voorbeeld is het zogenoemde kerntrekken, waarbij de cilinder van een slot met bruut geweld uit het slot getrokken wordt. Wanneer de kern eenmaal uit het slot gebroken is, zal de deur kinderlijk eenvoudig geopend kunnen worden. Zulke taferelen wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen en daarom is het beter om sloten te bestellen die voorzien zijn van drie SKG-sterren, de hoogste score. Deze keurmerk sloten zijn voorzien van extra beveiligingen om het kerntrekken of lockpicking te voorkomen.

Bezuinig niet op keurmerk sloten

Investeer je één keer in goede, passende keurmerk sloten, dan zal dat uiteindelijk meer lonen dan blijven klungelen met goedkopere sloten die hun werk net niet helemaal goed doen. Zoals bij veel aankopen geldt, is goedkoop nog altijd duurkoop. Daarnaast is bezuinigen op veiligheid nooit een goed idee. Het veilig houden van je bezittingen is namelijk topprioriteit. Daarnaast is het veilige gevoel dat keurmerk sloten je kunnen geven bij het inslapen natuurlijk onbetaalbaar.

Slechts één sleutel voor meerdere sloten

Wanneer je op het punt staat om je huis, garage of schuur te beveiligen met goede keurmerk sloten, dan is het een goed idee om de rest van je deuren ook na te lopen. Beveilig je immers één deur met een goed slot, dan zal het je opvallen dat de rest van de toegangen tot jouw woon- of werkruimtes misschien wel ondermaats afgesloten kunnen worden. Investeren in meerdere keurmerk sloten tegelijk kan voordeliger zijn en heeft daarnaast nog als groot voordeel dat je ervoor kunt kiezen om meerdere sloten te openen en sluiten met dezelfde sleutel. Dat scheelt je ruimte en gewicht aan je sleutelbos én maakt het afsluiten van belangrijke ruimtes een stuk overzichtelijker en dus veiliger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *